Folket

Personerne ved South Gate Creative Writing School er kernen af den unikke uddannelse du får her. Forfatterskolens instruktører er uddannede skribenter, udgivne forfattere, kunstnere, akademikere, og forretningsfolk, som har samlet sig for at skabe denne unikke oplevelse.

De dygtige studerende ved South Gate repræsenterer en ny generation af nysgerrige og forskelligartede kunstnere. Deres interesse for at udvikle sig og forfølge drømmen om at skrive inspirerer skolen hver dag.

Studerende

Emil E. Bulut

Emil er en manuskriptforfatter, der udforsker de mørke og verdslige aspekter af menneskeheden. De arbejder på et manuskript til en gyserfilm, der foregår på et plejehjem, en biografisk dokumentarfilm og et narrativt videospil. Emil har skrevet og instrueret flere kortfilm, som f.eks. STEPS.

Chiara Facciolo

Chiara fokuserer på manuskripter og noveller i adskillige genrer. Deres seneste projekt var at skrive og instruere en kortfilm kaldet The Real Story of Lemon Boy. Chiara arbejder lige nu på en samling af noveller kaldet Andrea.

Matt Null

Matts arbejde er centreret omkring ikke-lineær historiefortælling, der blander science fiction med fantasy. Han arbejder i øjeblikket på tre projekter i sin Fragments-serie: en revidering af en roman med titlen Mirror of Blue and Gold, med at skriveen samling noveller og flash fiction-stykker med titlen Fragments of Silver, og et udkast af Fall of the Human, en historie planlagt som serie.

Cora Bünker

Cora’s primære interesse er YA-romaner, men hun arbejder også med essays og lyrik arbejder for tiden med at samle disse i en bog. Hendes drøm er at udgive flere YA-romaner over tid, baseret på hendes egne erfaringer. Hun håber, de kan hjælpe andre med deres liv.

Emely Gottwald

Emely arbejder i øjeblikket på sin debutroman, som er en queer kærlighedsroman. I sit arbejde fokuserer hun på queer-oplevelsen i nutidens verden. Hun skriver også Young Adult-fiktion og poesi.

Jussi Saloheimo

Jussi Saloheimo er en multimedieforfatter, der elsker filosofi, intime scener og tør humor. De arbejder i øjeblikket på en visuel digtsamling, der belyser hverdagens kampe og gør oprør mod ideen om, at poesi skal være poleret og fint. Jussi er uddannet fra Lahti Academy of Fine Arts og har arbejdet på teatre som Leipäteatteri og Elkstanterin Teatteri. Jussi har skrevet flere skuespil, bl.a. HAPPY! - oikotie onneen, Merisaarna og Sherlock Holmes: Merkityksettömyyden arvoitus.

Katrina Belinska

Katrina er interesseret i lidt af hvert, lige fra computerspil om mistænkeligt menneskelige androider, et godt Sherlock Holmes-mysterium, en musical om de der grundlagde Amerika og en sangerinde, der gerne vil Speak Now. Katrina arbejder i øjeblikket på en kærlighedsroman, der hedder Never Supposed to Meet, og en coming-of-age-serie, Cur$ed.

Johanna Huizing

Johanna arbejder på sit håndværk ved at skrive noveller, romaner og novelletter. Derudover er hun interesseret i at skrive skuespil og manuskripter. Hun sigter mod at implementere social kritik og filosofiske elementer i sit arbejde. Hun skriver også (narrativ) poesi.

Jonathan Charat

Jonathan er fascineret af konflikter mellem karaktererne, og hvordan det sætter tonen i en fortælling. Hans fokus er på at skabe skurke, der kan drive historien fremad, hvad enten det er på grund af deres udspekulerede planlægning eller mangel på samme. Han er i gang med at planlægge The Old World Chronicles, et projekt, der endnu ikke er klart til at blive præsenteret med andet end navn.

Mina A.

Minas forfatterskab fokuserer på queer-romantik og komplekse familiedynamikker samt historisk fiktion for kvinder. Hun arbejder i øjeblikket på en ungdomsroman kaldet Le Regard Amoureux, som fortæller om to queer-brødres liv og deres forskellige reaktioner på generationstraumer.

Dimittender

Emmett Falcon

Emmett’s projekter fokuserer på en blanding af genrer og medier med en overvægt af traditionel fantasy. Han arbejder på fire romaner: The Wieldling, Heroes, Bottled Fate, og Tales of the Broken. Emmett skriver desuden på et lyddrama med titlen Days Bygone og et manuskript med titlen IVITSA.

Johanna Carter

Johanna er interesseret i horror, krimi, romantik, og symbolik. Hun har skrevet en roman med titlen Forbidden Love, et manuskript med titlen Hedone, flash fiction, og flere noveller, også nogle meget korte. Hendes anden roman er en eventyrlig genfortælling af The Sleeping King. Hendes horror noveller har været udgivet i magasinet The Horror Zine

web link

Alicia Schulze-Makuch

Alicias forfatterskab spænder fra firnulige eventyr for mellemtrinnet, til voksen-fantasy, mørke folkeeventyr, og paranormale krimihistorier. Alicia arbejder også som administrativ manager hos South Gate Creative Writing School.

web link

Pauline la Petite

Paulines projekter inkluderer en male/poesi bog for voksne, og en selvhjælpsbog, der bryder tabuer for unge kvinder. Hendes forfatterskab fokuserer på faglitteratur og lyrik. Hendes digt Hey, du blev udgivet i den tyske encyklopædi: Frankfurter Bibliotheken 2021. Pauline arbejder som freelancer indenfor felterne tekstforfatter, journalist, redaktør, og koncept-udvikler. Hun har samarbejdet med Neoh, Lukas Dürnegger, NEUNZIGGRAD, Stanglwirt, og hun skriver for magasinet OMNIpages. 

web link

Trine Heebøll Nygaard

Trine er interesseret i at skrive krimier, spænding, og thrilleren. Hendes første novelle hedder Safe. Trine graduerede fra teatergymnasiet HF MusT. Hendes interesser ligger også i teater og skitsering.

web link

Jesper V. Nielsen

Jespers interesser ved South Gate forfatterskole er episk fantasy, poetry slam og spoken word optræden, oversættelse og worldbuilding. Hans første fantasy roman har titlen Sjælebundet, og Jesper har udgivet to digtsamlinger: Lys i Mørket og Indadvendt.

Maria Sjöstrand

Maria dimitterede Summa Cum Laude med specialitet i populærfiktion fra South Gate Creative Writing School. Hun skrev Saving Hell imens hun studerede ved forfatterskolen, og hun er nu i gang med sin anden Young Adult roman. Marias interesser er fantasy, komedie, karakterudvikling og dialog.

web link

Emilie Sandbye

Emilie dimitterede med et fokus på populærfiktion fra South Gate Creative Writing School. Hendes første syv episk-fantasy romaner, Gudernes kabale, er under kontrakt ved Mellemgaard. De første tre titler er De nyfødte, Slummens facetter, og Den røde månes gudinde. Sandbye har også kontrakt på en lydbog. Hendes interesser er fantasy, litteraturanalyse, karakterudvikling, kønsstudier, samt worldbuilding.

web link

Samuel Mork Bednarz

Samuel dimitterede med et fokus på populærfiktion fra South Gate Creative Writing School. Imens han gik på forfatterskolen, skrev han en historisk fiktion roman ved navn Love Your Enemy. Samuels interesser ligger i populær og litterær fiktion, filosofi, grafisk design og spillefilm. Efter han dimitterede fra South Gate blev Samuel optaget ved Noroff School of Technology and Digital Media.

web link

Undervisere

LeAnne Kline Christiansen

LeAnne er leder og direktør af South Gate Creative Writing School. Hun tog sin BA i Kommunikation og MFA (Magna Cum Laude) i Creative Writing ved Pennsylvania State University. Hun har udgivet noveller og digte og arbejder i øjeblikket på adskillige bogprojektet. LeAnne har arbejdet i Los Angeles i både film- og musikindustrien, indenfor produktion, manuskriptafdelingen hos et filmproduktionsselskab, samt i marketing. Hun underviser Romance, Mystery & Crime, Fairy Tales, Business, Academic Writing, Bullies, Bitches & Bastards, Writing Monsters, Screenwriting, og mere.

Sascha Christensen

Sascha fik sin cand.mag. i psykologi ved Aalborg Univerisitet. Hun vandt Orla Prisen for Bedst Ungdomsroman i 2010 for sin debutroman Den ydmyge amulet. Hun har efterfølgende udgivet De unnaturlige (2010), Heksens arving (2011), Det frosne tempel (2012), Heksens hjælper (2014), og Heksens mærke (2017). Sascha har kontrakt med Lindhardt og Ringhof. Hun underviser The Perfect Sentence, Story Structure Architecture, Creating Unforgettable Characters, og Polishing Your Work.

Amalie Rusborg

Amalie gik på Aalborg Universitet og Bemidji State University, og har en kandidatgrad i Engelsk og Kulturforståelse. Hun skriver fantasy for voksne og unge a la Brødrene Grimm møder Studio Ghibli. Hun underviser Business, Practicum, Workshops, og mere.

Daniel Vejrgang Nielsen

Daniel bruger sin erhvervserfaring fra videregående uddannelser i sin rolle som driftsleder for South Gate Creative Writing School. Han gik på Aalborg Universitet og tog sin kandidatgrad i Engelsk og Mediefag (2016), hvor hans speciale omhandlede narrativ diskontinuitet i tegneserier. Daniel underviser i Literary Analysis, Study Skills, Business og kollaborativ historiefortælling ved hjælp af Dungeons & Dragons. Daniels interesse for world-building henter inspiration fra forfattere som Tolkien og Sapkowski.

Ralph Soll

Ralph har en BFA i film fra NYU og har undervist i manuskriptskrivning siden 1997 på skoler som Vancouver Animation School, NYU, Columbia College Hollywood og UCLA. Han er en erfaren historieklipper, skaber af animationsserier, manuskriptforfatter til live-action og spillefilmsinstruktør, der har skabt og udviklet for store selskaber som Disney, Warner Bros, Sony, Universal m.fl. i mere end to årtier.

Gæsteundervisere

Steen L. Christiansen

Steen har sin ph.d.-grad fra Aalborg Universitet, hvor han er professor mso i visuel populærkultur. Steen har udgivet bøger og artikler om film, science fiction og kritisk teori. Steen underviser Science Fiction, Fantasy, Transmedia, Narrative Complexity, og Literary Theory.

Victoria Ichizli-Bartels

Victoria har skrevet mere end tyve bøger, er en topskribent på Medium, og en instruktør og konsulent. Victoria har en Ph.D.-grad som elektronikingeniør og en baggrund i halvlederfysik, informationsteknologi, og forretningsudvikling. Victoria opfandt begrebet selv-spilificering, en legende selvhjælpstilgang, som kombinerer antropologi, kaizen, og spilificering for at forbedre folks livskvalitet.

Silke Wadskjær Mølgaard

Silke producerer online indhold og boganmelder, som startede Instagramprofilen Silkreads i 2015. Hun skriver anmeldelser for en række internationale forlag, og har produceret en sociale medie kampagner for firmaer som Lego og Daniel Wellington. Silke underviser i Social Media og er i gang med at tage en kandidatgrad i engelsk og kulturforståelse ved Aalborg Universitet.

Dennis Friedrichsen

Dennis fik sin ph.d. i litteraturvidenskab fra Justus Liebig University i Tyskland i 2022. Hans arbejde fokuserer på konstruktionen af fiktive verdener, og han har publiceret om forfatterne J. R. R. Tolkien, Ursula K. Le Guin, China Miéville og Mervyn Peake. Dennis har holdt foredrag om Haruki Murakami, H.P. Lovecraft, J.R.R. Tolkien og fantasylitteraturens historie. Han har undervist i akademisk skrivning, litterær teori og worldbuilding og hans nuværende stilling er postdoc på Aalborg Universitet.

Vejledere

Pia Grønbæk Pedersen

Pia har en bachelorgrad i Historie og en kandidatgrad i Engelsk fra Aalborg Universitet. Pia har redigeret en række af akademiske bøger og artikler og har professionel erfaring i forlagsbranchen. Hun arbejder på en bog om britisk teater og samfund, samt en samling erotiske noveller.

Louise Rams

Louise er psykologi og fagforfatter, som begyndte sin forfatterkarriere i 2010, med udgivelsen af en bog om hendes år i Vietnam, hvor hun drev en øko-venlig B&B med sin familie. Louise har udforsket feministiske emner i Kvinders lyst (2014) og Når skam bliver til styrke (2017), og har udforsket den kreative process i Trangen til at skabe (2018) og Skriv det (2019).

Phillip Stuben

Phillip Stuben, vinder af en Emmy i 2016 og nomineret et utal af gange, har sagt ja til at være dette semesters eksterne censor på South Gate Creative Writing School for at bedømme semestrets projekt i transmediefortællinger. Han har arbejdet på The Bachelor, Hell’s Kitchen og Extreme Makeover: Home Edition, og mange flere serier.

...mere om stedet