Uddannnelsen

South Gate-uddannelsen er designet til at være en inspirerende oplevelse for kunstnere. Forfatterskolens innovative pensum tilbyder en helhedsorienteret og fleksibel tilgang til kunsten

Som en professionel uddannelse inden for skønne kunster indeholder pensum et højere forhold af kreativt arbejde, med cirka to tredjedele af kurserne, der fokuserer på dine egne kunstneriske skabelser.

Hvert semester har 5-6 grundkurser, og derudover også valgfag og masterclasser. Du øver dig i din kunst og lærer forretningen af den litterære verden. Du lærer, hvordan du kan gøre forfattervejen til dit arbejde.

Emnedrevne semestre

Uddannelsen er organiseret i otte semestre, som hvert fokuserer på en genre eller tendens. Du lærer historien, udviklingen og håndværket, og øver dig i at skrive den eller arbejde på dit eget værk.

Hvert semester vil du læse omkring ti primære tekster, såsom romaner, noveller, tegneserier, spil, og manuskripter, så du kan opleve og nyde formen på egen hånd.

Science fiction og fantasy

Dette semester dykker ned i oprindelserne og subgenrerne for Science Fiction og Fantasy. Lær om rumopera og planetarisk romance, science fictions guldalder, episk fantasy, New Wave, sword and sorcery, cyberpunk, urban fantasy, afrofuturisme, og New Weird & Slipstream.

Romance

Dette semester tegner udviklingen af romancen fra det 18. århundrede og argumenterer imod den udbredte foragt for genren. Opdag romancens skjulte dyder, som generelt overses i mainstream litterær kultur, fra Pamela over Jane Eyre, Regency Buck, Sweet Starfire, Dance Upon Air og mere.

Mysterie og krimi

Dette semester præsenterer mysterier og krimiernes udvikling til de massivt populære litterære genrer de er i dag. Du vil tage del i subgenrer fra krimier fra det 18. århundrede til Newgate romanen, sensationslitteratur, guldalderen, privatdetektiven, spionlitteratur, thrilleren, efterkrigsfiktion om det amerikanske politi, kvindelige privatdetektiver, og Black Crime fiktion.

Serialitet og transmedier

Seriale former breder i stigende grad og strækker sig over alle former for medier. Dette semester ser på, hvordan serialitet og transmedier fungerer, og hvordan forlængelser, udvidelser, fortsættelser og efterfølgere bidrager til nutidige fortællinger og branchen bag det.

Det gotiske

Dette semester undersøger litterære greb og kulturelle oprindelser i den gotiske genre og dens udvikling til en bredere gysergenre kendt fra det 19. og tidlige 20. århundrede. Læs Wieland, The Mysteries of Udolpho, Dracula, The Yellow Sign, The Turn of the Screw, The Haunting of Hill House, Psycho, It og meget mere.

Komplekse fortællinger

Dette semester fokuserer på en bred vifte af populære komplekse narrative teknikker og hvordan man gør dem forståelige for et publikum. Lær hvordan du fortæller historier med flere handlinger eller hovedkarakterer, ikke-menneskelige eller upålidelige fortællere, ikke-lineær tid, tidslige og stilistiske forvrængninger, og brevromanens greb.

Eventyr

Eventyr er simple udtryk af dybere tanker. Dette semester udforsker oprindelserne, kulturel popularitet og den psykologiske kraft i historier, som går ud over geografiske, kulturelle og sociale grænser. Lær hvordan du fortolker fortællinger fra forskelligartede traditioner og kilder, såsom Charles Perrault og brødrene Grimm.

Litterære realisme

Den litterære realisme er en tradition, som viser hverdagsliv og -emner som de er, uden forvrængning. Dette semester omhandler realismens subgenrer, som den psykologiske, filmiske, tegneseriens, degenerativ, socialistisk, naturalistisk og “kitchen sink”. 

Branchebredde

Kurser og valgfag er designet til at give adgang til nutidige branchetrends og pengemaskiner. Du får omgivelserne og friheden til at eksperimentere, udvide og tilpasse dine evner til de muligheder du søger.

Bøger og romaner

Lær at tilrettelægge en roman eller bogserie, og hvordan du kan organisere din skrivetid i trin og mål. Du lærer, hvordan du kontakter og kommunikerer med potentielle agenter og bogforlag.

Film og TV

Du får muligheden til at bidrage til events og workshops, som fokuserer på at skrive til skærmen. Du lærer produktionsprocessen og hvordan man pitcher film og tv idéer til produktionsselskaber.

Teater

Få muligheden for at arbejde med organisationer, samt skrive og adaptere fortællinger til scenen. South Gate har et teater i bygningen, hvilket tilbyder fri adgang til et forestillingsmiljø og et lokalt publikum, som er ivrigt til at se dine værker udført live.

Gaming

Lær nye teknikker for idedannelse, worldbuilding og karakterudvikling beregnet til de narrative komponenter af videospil, brætspil og live rollespil. Du lærer at skrive forslag til at promovere dine visioner og gøre dem til virkelighed.

Kursusstruktur

South Gate forfatterskole har hver uge et omfattende samling af kurser, hvor hvert er relateret til semestrets overordnede genre eller emne. Du bliver hurtigt vant til at gribe ethvert projekt an ved at bruge den viden, redskaber og forretningsperspektiver du opnår i disse kurser.

Seminar

I dette kursus studerer du vigtige forfattere indenfor semestrets emne, samt lærer de historiske, sociale, og kulturelle kontekster for emnet udvikling. En række foredrag udforsker, hvordan politik, kunst, og sociale forventninger har påvirket emnet og dens værker.

Genrestudie

I dette kursus lærer du at læse og diskutere de klassiske værker indenfor emnet. Du dykker ned i en specifik subgenre ved at præsentere et værk, analysere dets plot, karakterer, dialog, og beskrivelser. Du udforsker og forfatterens baggrund og hvordan deres værker blev modtaget og er blevet bearbejdet gennem tiderne.

Litteraturkritik

Litteraturkritikken lærer dig at evaluere og udtrække de vigtigste aspekter af litteratur gennem de velkendte kritiske former. Du lærer en række klassiske analytiske vinkler, som formalisme, feminisme, og Marxisme, samt nutidige tendens som kærlighed og ideologi, dyre- og økokritik, og queerteori.

Værktøjskassen

Disse kursers sigte er at udvikle dit eget håndværk. Du udforsker fortælledesign, samt hvordan du forbedrer din egen fortælleteknik. Du lærer plotparadigmer og fortællestrukturer, samt hvordan man skaber mindeværdige karakterer og verdener. Du lærer konfliktprincipper, at skrive dialog og hvordan man skaber spænding på sætningsniveau.

Praktisk kursus

Dette kursus er et forum for feedback på dit arbejde, hvor medstuderende og undervisere deltager. Kurset benytter “flue-på-væggen”-princippet, hvor du lytter til hvordan andre læser dit værk. Ved at lære studerende at give konstruktiv og motiverende feedback, fremelskes der et sikkert og opmuntrende miljø, hvor du og din fortælling kan blomstre.

Forretningsfag

South Gates unikke tilgang sikrer en forankring i den litterære branche, så du bliver en forfatter-iværksætter. Du lærer at brande dig selv som forfatter og at skrive artikler, blogindlæg og anmeldelser. Lær hvordan man laver forretningsplaner- og forslag, at skrive fondsansøgninger, samt hvordan man kontakter agenter og læser kontrakter.

Valgfag

Valgfrie workshop giver 2-4 kursusgange med specialiseringer som karakterudvikling, tegneserier, børnelitteratur, worldbuilding, spilfortællinger, kreativ faglitteratur, mikrospænding, lyrik, samt korrekt formatering af roman- og filmmanuskripter. Masterklasser har ekspertforelæsninger om emner som sociolingvistik, repræsentation, eller fordybende oplevelser som overlevelseskurser eller guided tur på et flådeskib.

Akkreditering

South Gate er blevet vurderet af Danmarks Akkrediteringsinstitut som en niveau 6 uddannelse (bachelor-niveau) ifølge den Europæiske Kvalifikationsramme (EQF). For din bekvemmelighed kan du se, hvordan dette niveau matcher dit hjemlands EQF.

Studiepoint

I løbet af South Gates program vil du udføre 6780 arbejdstimer (svarende til 240 ECTS point), hvilket er i overensstemmelse med andre niveau 6 og bachelorprogrammer i Europa. Efter at have dimitteret, kan din præstation indsendes til overvejelse til skoler i Europa og internationalt, og er underlagt deres evaluering og optagelsespolitikker. Nogle universiteter i Storbritannien og USA har forhåndskvalificeret South Gates uddannelse.

I Dybden

Følgende dokumenter beskriver South Gates program og målsætninger, politikker og kvalitetsprocedurer samt studenterinformation.

   Study Program
   Learning Objectives
   Policies and Procedures
   Quality Assurance
   Student Code of Conduct
   Student Handbook

...mere om folket